Ihmetyksiä

Mikä on aiheuttanut ihmetystä täällä? Itse asiassa aika harva asia. Kuitenkin muutamat asiat ovat olleet erilaisia kuin lähtiessäni kuvittelin.

Ensinnäkin Donbassin vapaaehtoiset taistelijat ovat keskivertokansalaiseen verrattuna perehtyneet erittäin hyvin historiaan, filosofiaan ja politiikkaan. On ollut yllättävää, että lähes kenen tahansa kanssa voi keskustella historiasta tai politiikasta ja jokaisella on jopa erinomaiset tiedot maailman menosta. Isoon porukkaan mahtuu kaikenlaisia ihmisiä, mutta ainakaan tällä puolella ei ole paljon suoranaisia seikkailijoita. Lähes jokainen on tehnyt päätöksen tulla Donbassiin, vakavan ja pitkällisen harkinnan jälkeen.

Toinen asia joka alussa hämmensi oli Youtubessa seurattujen kanavien kautta saatu puutteellinen kuva Donbassin taisteluista. Useimmiten videomateriaalin perusteella taisteluita käydään asutuskeskuksissa. Tämä on vain osa totuutta. Rintamalinjat kulkevat myös niin sanotusti keskellä ei mitään, eli suomalaisittain “korvessa”. Varsinaista korpea täällä ei tietenkään ole, vaan aroja ja pieniä metsäsaarekkeita, joita suomessa nimitettäisiin pusikoiksi tai vesakoiksi. On kuitenkin täysin mahdollista, että rintamalohko jolla palvelet on 10-15 kilometrin päässä asutuksesta ja taistelut käydään todella maaseudulla/ metsässä.

Kolmas realiteetti, varsinkin jos olet “keskellä ei mitään”, on se, että olosuhteet rintamalla vastaavat käytännössä ei toisen, vaan ensimmäisen maailmansodan aikaisia olosuhteita. Donbassissa sataa harvoin, mutta kun sataa, niin sataa kunnolla. Juoksuhaudoissa voi olla polveen asti vettä sekä liejua. Donbassin vuodenaikoja seuratessa käy täysin selväksi miksi Saksan panssarit juuttuivat syksyllä 1941 mutaan ja hyökkäys pysähtyi. Kun ensin sataa vuorokauden vettä kaatamalla, kahlaat vähintään nilkkaan asti mutaliejussa ja sen jälkeen tulee 10 astetta pakkasta, niin tiedät mitä sodankäynti oikeasti on. Suomalaisten vapaaehtoisten keskuudessa tunnetaan käsite “Ankara postaus”. Se on vartiopalvelusta äärimmäisissä olosuhteissa. Tämä ei ole mikään intin metsäleiri tai loppusota. Täällä ammutaan kovilla ja touhu jatkuu jopa kymmeniä vuorokausia ilman minkäänlaista taukoa.

Neljäs asia johon tutustut varmasti on niin sanottu Venäläinen mentaliteetti, ruskiij mentalitet. Venäjän kansaa ei voi nujertaa mitkään vastoinkäymiset. Jos niikseen tulee, vedetään vyötä kireämmälle, ja jatketaan eteenpäin. Osasto Karhu on niittänyt kunniaa etulinjassa ja yksi parhaista tunnustuksista on tullut komentajalta jonka mukaan suomalaisilla on ruskiij mentalitet. Tilanteen perkelöityessä ja porukan hyytyessä suomalaiset ovat jatkaneet sisulla eteenpäin.

Suomessa vitutti koko ajan ja joka päivä. Suomen kansa on alistunut vitutuksen ja epätoivon valtaan. Lähtiessään sotaan vapaaehtoiseksi jokainen joutuu miettimään myös mahdollisuutta, että haavoittuu vakavasti toi jopa kuolee taistelussa. Se on pelkoa. Pelko on hallitsevan eliitin ase joka on suunnattu kansaa vastaan. On äärimmäisen vapauttavaa, jopa katarttista, päästä irti pelosta. Kun asenne on Tuntemattoman sotilaan Lehdon kaltainen: “Kuolemaa pahempaa ne eivät voi tarjota ja sen minä kestän kyllä”, niin tapahtuu suuri muutos. Omaa toimintaa ei enää ohjaa ja rajoita pelko, vaan kaikkea toimintaa vievät eteenpäin positiiviset motiivit. Rehellisesti voin sanoa, että kovemmassa paikassa en koskaan ole ollut, mutta päivääkään ei ole vituttanut suorittaa velvollisuuksia rintamalla. Suomessa niin tavallinen lamauttava vitutus ja apatia on loppunut kuin seinään.

Taisteluosasto Karhu käy sotaa Vitutusta ja Alistumista vastaan!

Aluksi tarvitaan vain Vapauden kaiho.

Ivan Medvedev, Donetsk 26.10.2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Advertisements

One thought on “Ihmetyksiä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s